keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Joulu ja maailmanrauha

 

"Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!" Luuk 2:14.

Tämä oli enkelijoukon yksiääninen ja yksiselitteinen sanoma, kun Jeesus syntyi maan päälle. Ihmiskunta kaipaa rauhaa, ja enkeleiden laulu välittää meille Jumalan rauhantahdon ja profetoi tämän vastasyntyneen lapsen  elämäntehtävästä.

Kuva: Prawny, Pixabay


Missä rauha viipyy? Jeesus syntyi yli 2000 vuotta sitten.

Toinen kysymys: Missä on Jumalan kunnia? Missä Hänen hyvää tahtoansa arvostetaan? Missä taivutaan Hänen tahtonsa alle? Missä annetaan Luojan johtaa luomakuntaansa niiden lakien ja "käyttöohjeen" mukaan, minkä Hän on laatinut teoillensa?

Johannes kirjoittaa Jeesuksesta: Maailmassa Hän oli, ja maailma on Hänen kauttaan saanut syntynsä, ja maailma ei Häntä tuntenut. Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. - Niin, tämä on edelleenkin tilanne maailmassa myös tänään. Mutta on ollut ja on edellen niitä, jotka ottavat Jeesuksen vastaan, ja heille Hän antaa voiman tulla Jumalan lapsiksi. Heidän sydämessään ja heidän maailmassaan Jumalaa kunnioitetaan, ja Jeesus, Rauhanruhtinas, antaa heidän sydämeensä rauhansa.

 Kuitenkin Luojamme on määrätietoisesti tehnyt ja edelleen tekee työtä joulun sanoman lopulliseen toteutumiseen. Kun työ on valmis, tulee Rauhanruhtinas Jeesus Kristus valtaistuimelle. Jumalaa kunnioitetaan. Maailma saa rauhan.  Silloin Hänen hyvä tahtonsa tulee toimimaan maailmassamme.

Ennen kuin maailmanrauha toteutuu, tulee toinen ruhtinas, joka tekeytyy kristukseksi. Hänen tulonsa lähestyy nopein askelin. Hän saa aikaan näennäisen rauhan, ja lähes koko ihmiskunta tulee palvomaan häntä. Kuitenkin hänen rauhansa päätyy suureen tuhoon. Vasta silloin on jäljellejäänyt ihmiskunta kypsä ottamaan vastaan aidon Kuninkaan ja rauhan tuojan. He antavat Hänelle kunnian. Silloin on Jumalan oikeudenmukainen valtakunta tullut. Rauhanruhtinas luo ulkoisen ja sisäisen, sydämen rauhan. Tämä mullistuksen aika lähestyy. Olemmeko me jouduttamassa Herran päivän ja rauhan valtakunnan tuloa? Niin teemme, kun vaellamme pyhyydessä ja jumalanpelossa, ja  rukoilemme Jumalan valtakunnan tuloa ja Hänen tahtonsa tapahtumista maan päällä niin kuin taivaassa.