keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Mikä on elämäntehtäväsi?

 

Mooses välitti Jumalan sanan faaraolle: "Juuri sitä varten minä nostin sinut esiin, että näyttäisin sinussa voimani ja että minun nimeni julistettaisiin kaiken maan päällä." Room 9: 17. Tässä puhutaan Egyptin faaraosta, joka kerta kerran jälkeen asettui vastustamaan Israelin kansan lähtöä Egyptistä kohti luvattua maata. Hän ei kuitenkaan onnistunut, ja Jumala johdatti kansan vapauteen suurilla ihmeteoilla. Paavali kutsui faaraota vihan astiaksi. Jumala käytti hänen armotonta ja kovaa  itsevaltiuttaan tehdäkseen omat armotekonsa ja ihmeensä kansaansa kohtaan tunnetuksi ihmiskunnalle. Hän käytti miehen pahuutta hyvän voimansa ja johdatuksensa julkisaattamiseksi. Hän tiesi etukäteen mihin suuntaan faaraon elämän valinnat häntä johdattivat, ja Hän muokkasi faaraon pahuutta aseekseen. 

 Edellisen yhteydessä Paavali vertaa myös Jumalan valittuja elämäntehtävineen astioihin. Toisaallakin hän käyttää astia-vertausta: Suuressa talossa on kulta- ja hopea-astioita, sekä myös  puu- ja saviastioita, ja niillä kaikilla on erilainen käyttötarkoitus. Vihan astian vastakohtana Paavali puhuu laupeuden astioista, jotka Jumala on edeltävalmistanut välittämään Jumalan kirkkautta ja kunniaa ja majesteettia. Room 9:23-24. Toisin sanoen Jumalalla on juuri omillensa ainutlaatuinen elämäntehtävä, johon Hän on heitä muokannut  ja valmistanut. Juuri jotakin tiettyä tarkoitusta ja tavoitetta varten. Paavali itse oli Jeesukselle "valittu ase kantamaan Jeesuksen nimeä pakanain ja kuningasten ja Israelin lasten eteen". Elämäntyön päätavoite on Jumalan kunnian kirkastaminen. "Te olette maailman valkeus", sanoi Jeesus oppilailleen. Me olemme  Jumalan, Luojamme teko, "luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme". Ef 2:10.

Laupeuden astioina kannamme sydämessämme Jumalan laupeutta. "Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta,  joka on meille annettu." Room 5:5. Laupeus kuvannee juuri rakkauden välittämistä eteen päin monenlaisiin puutoksiin. Meitä ei ole kutsuttu vaatimaan, vaan täyttämään puutteita. Meidän tulee antaa jäsenemme, kätemme, jalkamme, suumme, silmämme, koko kehomme vanhurskauden aseiksi Jumalalle Room 6:13. Koko olemuksemme tulee kantaa Jumalan meille antamaa tehtävää.

Kuva: Pixabay, Gerd Altmann 

 

Mikä on tehtäväsi? Ajattele tähänastista elämääsi uskossa. Missä asioissa ja tilanteissa  Jumalalle antautumisesi on ilmennyt? Mitä olet välittänyt Hänen rakkaudestaan toisille? Ehkä joku erityinen antamisen ilmenemismuoto on leimannut juuri sinun palveluasi. Armolahjastakin voi olla kyse. Voimme välittää esirukouksia  Jumalalle. Voimme antaa voimiamme ja varojamme toisten auttamiseen ja hätään. Voimme välittää nostavia ja rohkaisevia sanoja, siunata ihmisiä ajatuksin, sanoin ja teoin. Voimme levittää ilosanomaa. Antamalla anteeksi toinen toisillemme välitämme Jumalan laupeutta ja armahtavaisuutta. Voimme "hyvässä työssä kestävinä etsiä kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta". Room 2:7. Elämämme tarkoitushan on, että Jumala meidän kauttamme kirkastuisi. Room 9:23. Uuden Testamentin kirjeet rohkaisevat meitä joka sivulla   juuri  tähän monimuotoiseen Kristuselämään. Kun Jeesus Kristus kasvaa, niin oma minä pienenee. Niinkuin tähdet loistavat valoaan, on Jeesuksen omien etuoikeus kirkastaa Jumalan kunniaa, tarjolla pitäessämme elämän sanaa koko olemuksemme välityksellä. Fil 2:15.

                                               KUNNIA JUMALALLE KORKEUKSISSA!