maanantai 2. lokakuuta 2023

Paljonko on matkaa Jumalan luo, ja kauanko kestää löytää Hänet?


"Teidän ei olisi tarvinnut murehtien etsiä minua kaikkialta Jerusalemista. Olisitte vain tulleet suoraan Isäni temppeliin, sillä täältähän olisitte minut heti löytäneet." Tämä on oma vapaa käännökseni ja tulkintani Jeesuksen sanoista, kun Josef ja Maria kolmen päivän etsimisen jälkeen löysivät Jeesuksen pyhäköstä. Luukas kertoo tästä tapauksesta, kun Jeesus 12-vuotiaana oli vanhempiensa kanssa matkustanut  Jerusalemiin pääsiäisjuhlille, ja vanhempien lähdettyä kotimatkalle jäänyt kaupunkiin.  Luuk 2:40-52.  

Entä sinä ja minä? Tuntuuko joskus, ehkä useinkin siltä, että Jumala on kaukana, ja kuljemme murheissamme ja rukoilemme ja etsimme Häntä, emmekä löydä. Roomalaiskirjeessä pohditaan, kuinka  Kristusta saatetaan etsiä kaukaa, taivaasta ja tuonelasta, mutta että Hän on löydettävissä läheltä: "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi; se on se uskon sana, jota me saarnaamme." Luottavainen usko on ovi Jeesuksen luo. "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi, ja uskot sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut. Sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi, ja suun tunnustuksella pelastutaan." Room 10: 6-10. Kuulemamme uskon saarna synnyttää uskon sanan myös omille huulillemme: - Jeesus on Herra!  Jeesuksen herrauden tunnustamisen kautta käännymme myös pois synnistä Jumalan tahtoa etsimään ja tekemään.



Jeesukseen uskova on Jumalan Pyhän Hengen temppeli. Uskon kautta voimme astua suoraan Vapahtajan luo. Helposti kuitenkin tulee etsittyä vääristä paikoista ja väärin keinoin, ja samalla huoli ja painot hartioillamme kasvavat. Me ihmiset etsimme monenlaisia mutkia. Kun sitten kuulee sanoman pelastumisesta uskon kautta Jeesukseen, tuntuu se monesta  liian helpolta: Tässä ja nyt! Ei ole kuitenkaan muuta tietä Jumalan yhteyteen ja tuntemiseen ja iankaikkiseen elämään. Jeesuksen kautta meillä on luottavainen pääsy Isän luo. Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armon ja laupeuden avuksemme oikeaan aikaan. Hebr 4:12. Tässä ja nyt. Armoa tarvitsemme synnistä puhdistumiseen ja Jumalan tahdossa elämiseen.

Usko on avoin ovi Kristuksen luo, aluksi mielenmuutokseen ja Jeesuksen puoleen kääntymiseen synnistä pois, ja jatkossa uuden elämän kasvuun.  "Niin kuin te olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa Hänessä." Kol 2:6. Tarkoitus on  oppia  jäämään Hänen läheisyyteensä, pysymään Hänessä. Juurtua Häneen ja rakentua Hänessä. Kolme kertaa Jeesus kysyi Pietarilta, oliko Hän Pietarille rakas. Rakkaus Jeesukseen on läheisyyden seuraus, edellytys ja hedelmä. Jeesus nuhtelee Efeson seurakunnan johtajaa siitä, että tämä oli hylännyt ensimmäisen rakkautensa, loitontunut Hänestä.

Jumala on luonut ihmiset sitä varten että he etsisivät Jumalaa, vaikka hapuilemalla voisivat  Hänet löytää, "Hänet joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä, sillä Hänessä me elämme ja liikumme ja olemme." Ap.t 17:27-28. Kaikkien ihmisten elämän tarkoitus on siis etsiä ja löytää Jumala! Oletko löytänyt Luojasi, alkuperäsi, "sukujuuresi"? Kirkkoisä Augustinus kuvailee omaa kokemustaan:

"Sydämeni on levoton ja rauhaton, kunnes se löytää levon Sinussa, Jumala."


1 kommentti:

  1. Tärkeää pelastussanomaa on tässä! Joka suullaan tunnustaa ja sydämessään uskoo! Amen!

    VastaaPoista