keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Varustaudu sotaan!

 

Sotapäällikkömme  teroittaa, että meidän ei tule tehdä pahalle vastarintaa, vaan jos joku lyö meitä oikealle poskelle,  hänelle tulee kääntää vasenkin. Tämä on kovin epäsotaisaa, ja avaa meille ovet uusiin asenteisiin ja uuteen mieleen. Jeesuksen oma käytös vahvistaa Hänen sanansa: Hän ei itseään herjattaessa herjannut takaisin, eikä kärsiessään uhannut, vaan jätti asiansa Jumalan haltuun, joka tuomitsee oikein. Matt 5:39;  1 Piet 2:23

Apostoli Paavalin efesolaisille kuvaama Jumalan sota-asu noudattaa Jeesuksen mallia, samoin Paavalin oma elämänasenne: "Meitä herjataan, mutta me siunaamme; meitä vainotaan, mutta me kestämme; meitä parjataan, mutta me puhumme leppeästi." 1 Kor 4:13

 Lue Efesolaiskirje 6:10-20 Raamatustasi.

Kirjeessä kehoitetaan efesolaisia pukemaan päällensä Jumalan koko sota-asu, eli vahvistumaan Herrassa ja Hänen voimassaan. Sitten hän lyhyesti paljastaa vihollisemme, Jumalan vastustajan sotajoukkoinensa, ja heidän käyttämänsä aseet: Kavalat juonet. Valehtelemisen. 

Vihollisen aseena ovat siis petolliset ajatukset ja oppirakennelmat, joita hän on punonut yhteen juoniksi. Tähän punokseen hän lähes aina sitoo mukaan totuuttakin, ja juuri siinä piileekin viekkaus. Totuus saa uskottavuutta hänen valheisiinsa, ja näin vilpittömimpiäkin Jumalaan uskovia on helpompaa  johtaa harhaan. Lisäksi sekoitus hämmentää ja tekee epävarmaksi. Ehkä vihollinen on jo kauan uskotellut meille valheitaan ja juurruttanut niitä mieleemme, niin että ne sitovat ja usein estävät meitä tekemästä Jumalan tahtoa.

Siksi tarvitsemme Jumalan meille antamia varusteita oppiaksemme tunnistamaan petoksen ja vastustamaan sitä. Paavali luettelee niitä:

 Totuus vyönä. Jumalan sana elämän voimavarana ja tiennäyttäjänä. Silloin on itsestään selvää, että pyrimme puhumaan totta emmekä teeskentele. Jos valehteleminen kuuluu elämääsi, seisot itse vihollisen riveissä! 

Vanhurskaus eli oikeudenmukaisuus koko kehon suojana ja haarniskana. Ei Kristuksen sotilas voi olla leväperäinen raha-asioissa eikä ihmissuhteissa. Ei voi käyttää toisia itsekkäästi hyväkseen. Silloin vihollinen on eksyttänyt hänet omalle puolelleen. 

 Kenkinä alttius rauhan evankeliumille. Valmius vastaamaan jokaiselle, joka meiltä kysyy toivomme perustusta - Kristus meissä, kirkkauden toivo - kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla, sillä rauhan ilosanomaa ei välitetä eteen päin riidellen ja sotien. Herran palvelijan ei sovi riidellä, vaan hänen tulee olla lempeä kaikkia kohtaan ja sävyisästi ojentaa vastustelijoita. Sananvaihtoa ei välttämättä tarvitse voittaa,  vaan  jättää Jumalalle viimeinen sana. 2 Tim 2:24-26.

Pahan juonia kuvataan  palaviksi nuoliksi, jotka sammutetaan uskon kilvellä. Myrkylliset nuolet  torjutaan luottamalla ja turvautumalla Vapahtajaan. Herra on meidän kilpemme. Vahvistuminen Herrassa ja Hänen väkevyytensä voimassa käy Hänen puoleensa kääntymisen, rauhallisuuden ja Häneen luottamisen kautta. Jes 30:15

Kypäränämme pelastuksen varma ja luja toivo, ja  Jumalan sana miekkana.

Kuva: Pixabay


Jumalan sana, rukous Hengessä ja totuudessa, esirukous ja valvominen ovat käytännön  hyökkäystä valheellisia henkivaltoja vastaan. Toisin sanoen Jeesuksen puoleen kääntymistä. Yhteys Herraan joka puolella. Tuo Jumalan koko sota-asu on Herra Jeesus meissä. Hänessä me voimme pahana päivänä tehdä vastarintaa  pimeydessä hallitsevia pahuuden  henkiolentoja vastaan, ja kaikki suoritettuamme pysyä pystyssä. Valon varustuksissa paljastamme ja voitamme pimeyden valheet,  pukemalla päällemme Herra Jeesus, niin kuin Paavali neuvoo roomalaisia uskonsisaruksia tekemään. Room 13:12-14 

Valvominen on oleellista taistelussa pahan voimia vastaan. Eletään ja toimitaan tietoisesti, siis  päivänvalossa, valppaina ja aistit vireinä kukin omalla vartiopaikallaan ja tehtävässään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti